Tuesday, December 15, 2015

Wajah Tua

Sekarang musim ibu bapa mendaftarkan anak-anak ke sekolah baru terutamanya bagi pelajar yang bakal menaiki ke tingkatan 1. Aku menjaga sekolah untuk minggu ini, walaupun tak suka tapi tugas tetap kena laksana.
Ibu bapa datang silih berganti ke sekolah bertanya tentang kemasukan anak mereka ke sekolah ini. Ada yang berjaya dan ada yang tidak berjaya.
Terkadang sedih melihat wajah ibu bapa yang kecewa bila anak-anak mereka gagal ditempatkan di sekolah ini.
Bukan sekolah cemerlang apatah lagi sekolah kluster. Kami cuma sekolah kecil. Terlalu kecil. Kantin pon tiada.

:)

Wednesday, September 30, 2015

Lebaran yang Lepas

alhamdulillah hari raya aidiladha yang lepas sempatlah aku dan suami pulang berhari raya di kampung halaman Baling, Kedah. Semua adik beradik memang balik ke Baling kali neh. Tapi apa yang paling gembira adalah sebab nak jumpa Ammar. hehehe... Rindu sangat kat si ketot tuh sebab dah lama tak jumpa. Now dah pandai ajuk-ajuk kita cakap..

bersama Pak Teh yang always maintain cool. Bujang lagi neh...

adik-adik. nombor 3,4, dan 5. yang last skali tuh masih tingkatan 3.

my chenta hati. Ahmad Ammar. Anak sedara yang comel.

posing sikit ngan Maklong dia. muka macam tak rela ja. 

with encik suami. baju raya lama ja sbb baju raya baru masih tak muat. haha


Sunday, July 26, 2015

Salam Lebaran



Rasanya masih belum terlewat untuk saya ucapkan salam lebaran, salam aidilfitri untuk semua pembaca blog saya. Semoga kehadiran lebaran kali ini dapat kita sambut dengan penuh makna bersama keluarga tersayang.

cita-cita nak update blog selalu. tapi tak mampu.

Penyakit M..

btw, walaupon blog agak bersawang tapi Shaklee tetap jual macam biasa tau. bleh whatsapp saya kalau nak order.